Sunday, 29 July 2012

AdaMu- Najwa Latif (Simple Chord)






Intro-G Am F G

G                            Am
Merenung ke luar jendela

F                          C
Melihat kebesarannya

G                              Am
Mensyukuri segala nikmat

F                               C
Yang dikurniaNya di dunia

G                              Am
Kau berikan ku kekuatan

F                                   C
Untuk berpegang pada jalan

G                                    Am
Walau penuh dengan cabaran

F                               C
Ku tahu ku adaMu Tuhan

G                        Am
Kerna kau yang satu
                         
 F
Yang setia bersamaku


                  C
Tika aku jatuh

                        G
Kubangkit kernaMu

                      Am
Ku tahu ku adaMu

                  F
Disisiku selalu

                        C
Bantulah hambaMu

                           G
Mencari keredhaanMu


Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu


G                        Am
Kerna kau yang satu       
                 
                                 F
Yang setia bersamaku

                   C
 Tika aku jatuh

                        G
Kubangkit kernaMu

                      Am
Ku tahu ku adaMu


                  F
Disisiku selalu


                        C
Bantulah hambaMu


                           G
Mencari keredhaanMu


F                      C
Ku tahu ku adaMu


G                            Am
Merenung ke luar jendela

F                          C
Melihat kebesarannya

G                                    Am
Walau penuh dengan cabaran

F                               C
Ku tahu ku adaMu Tuhan






- Kord ni e-ka susun sendiri , kalau salah , tolong betulkan ok . Comment kad bawah , nnt e-ka betulkan mana yg salah ., Thank u :D

21 comments:

  1. blh x try guna kord D Am C G capo fret on 5
    Try k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh okay thank u dude , e-ka post chord ni awal-2 masa lagu ni kluar so tak bnyk pilihan lah chord dia , thanks again for sharing !

      Delete
  2. hye e-ka, cuba guna chord ni, kot2 betul,,,cuba ye..:)

    -Standard Tuning

    Intro: B C#m A E

    B C#m A E
    Hooo.. Woooo...
    B C#m A E
    Hoooooo... Ouuuuuu..

    B C#m
    Merenung ke luar jendela,
    A E
    melihat kebesarannya..

    B C#m
    Mensyukuri segala nikmat,
    A E
    yang dikurniaNya di dunia..

    B C#m
    Kau berikan ku kekuatan,
    A E
    Tuk berpegang pada jalan..

    B C#m
    Walau penuh dengan cabaran,
    A E
    Ku tahu ku adaMu tuhan..

    B
    Kerna Kau yang satu,
    C#m
    yang setia bersamaku..
    A
    Dikala ku jatuh,
    E
    ku bangkit kerna Mu..

    B
    ku tahu ku AdaMu,
    C#m
    di sisiku selalu..
    A
    bantulah hambamu
    E
    mencari keredha-an Mu..

    B C#m
    Hooo.. Woooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh yeah lebih tepat , e-ka post chord G Am F C lebih simple kpd guitarist yg baru blajar , so diorang tak pandai sgt chord B C#m A E , btw , thanks for shraing yah !

      Delete
    2. chord atas tu betul...key B dia guna..kena ngan suara najwa letih..
      chord e-ka tu key G..betul gak..tp ada silap sikit bg key G..Ptutnya G,Am,F,C.....Kat intro tu silap

      Delete
  3. e-ka .. me kaseh da sharing2 chord nie .. :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. ukelele tu guitar yg comel kecik tu

      Delete
    2. ye saye tahu ukulele gitar kecik tu tp saya tak tahu chord dia untuk lagu nii :)

      Delete
  5. Salam .. Ika .. Akak Nak Tanya .. Macam Na Nak Buat Background And
    Anak Panah Comel Macam Ika Buat Kat Blog Ika ??
    Guna Template Apa Ek ?? Dah Tu Nak Simpan Music Macam Na ..
    Akak Baru Nak Belajar Blogging So Tak La Pro ..
    Harap Ika Ajar Akak Buat :D
    Fi Hifzillah :)

    ReplyDelete
  6. wslm , ye akak , sorry lmbt reply , akak pilih je background yg aku suka (cari dekat google image) and pergi dekat design ,click customize,then click dkt background, lps tu masukkan background yg akak suka dkt kotak 'background image' tu . kalau akak nak tanya apa-2 lagi , akak add saye di FB ok ^_^ sedia membantu :D untuk anak panah tu , kak pilih disini http://www.cursors-4u.com/ nak simpan music pulak , akak click design , pastu click layout , and then click lah mana-2 kedudukan kat situ and pilih Java HTML , pastu masukkan code music akak tu :D

    ReplyDelete
  7. Salam, boleh bg strumming pattern sekali x? Terima kasih byk2..:)

    ReplyDelete
  8. patterns nye ape ye? saye ni,nk perform kat sekolah but baru je beli gitar..hope cpt2 reply... :)

    ReplyDelete
  9. Akak eka strumming dye cm mne yee saye baru blajar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Down down down , down up , down up . :) harap membantu :)

      Delete
  10. Salam sis. Awk pakai gitar apa ek? Saya nak sangat beli gitar tp tak tahu acoustic or classic better. Jenama, string, wood ape benda semua tak tau. Blh bg advise secara panjang lebar siket? Tq :)

    ReplyDelete
  11. Wa'alaikumsalam , satu penghargaan dan terima kasih terlebih dahulu sebab sudi tanya pendapat at e-ka , ehem2 , actually e-ka tak lah berapa pandai sngt bab gitar ni , tp bagi seorang beginner , ataupun masih baru lagi dalam dunia guitar ni, mcm e-ka sndiri dulu waktu mula2 belajar main guitar , beli yang biasa dahulu , ikut keselesaan , benda ni penting , ikut keselesaan , sebab , kita beli yg murah dulu , dalam rm100 cmtu , acoustic guitar , then kita belajar2 , dlam 2 -3 bulan kalau dah rasa mmg minat dlm guitar tu dh ada , bila dh pro , barulah boleh beli yg lebih bagus , guitar electric conthnya .. sebab ramai dah kes yg bila tgk orang main gitar , dia pun teringin , then beli yg mahal2 , rm200 smpy rm500 , last2 tak main pun , sebab apa , ? rasa guitar ni susah , so , eka nasihatkan untuk beginner beli yg simple dlu , kalau betul2 minat , nnt boleh beli yg lain ,tklah dkatakan membazir , dan kalau dah beli tu , blajar lah main betl2 mmg agak susah pada permulaan , sakit jari dan sebagainya tu perkara biasa , the first step always be the hardest , :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. Em, macammana e-ka blajar mnghafal cord2 guitar ea?? Susah lha nk ingat..Bleh e-ka bg tips skit.?

      Delete